Příběhy našich klientů: OVERCOME your limits

"OVERCOME your limits" je příkladem splněného snu jeho zakladatele, Vojtěcha Halvelanda. Tato značka přináší módní kolekci cílenou na lidi s aktivním způsobem života a dopomáhá jim tak k překonávání vlastních cílů. Přinášíme vám rozhovor s Vojtěchem Halvelandom, zakladatelem této unikátní značky, a pevně věříme, že vás jeho příběh inspiruje k ochraně jedinečnosti i Vaší značky.

Od

Ján Búza

Značka "OVERCOME your limits" vznikla teprve před něco více než rokem, přesto se Vám s ní podařilo dosáhnout několik úspěchů. Vraťme se ale kousek zpět v čase. Jak vznikl nápad, na kterém dnes stojí Vaše firma?

Nápad vybudovat vlastní značku byl víceméně vyústění mého profesního života. Na začátku, když jsem začínal pracovat jsem si stanovil cíl, stát se výkonným ředitelem nějaké firmy. Toto jsem dosáhl ve věku 35. Když jsem dosáhl věku 40, začal jsem pociťovat nutkání využít nabyté zkušenosti a znalosti a rozjet vlastní byznys. Nápadů bylo hodně, ale po zvážení všech skutečností, co by to pro můj život znamenalo, jsem se rozhodl pro výrobu a prodej sportovního oblečení pod vlastní značkou "OVERCOME your limits". Věnuji se jí pouze rok a půl, takže ještě jsem jen v začátcích, ale už jsem ve fázi, kdy se už pracuje přímo na pánské i dámské kolekci a během pár měsíců už budu plně na trhu.

Ve srovnání s Vaší konkurencí, v čem vidíte jedinečnost právě vaší firmy?

"OVERCOME your limits" není jen product, je to životní cesta, spojená hlavně s aktivním způsobem života, cílená na sport, a sportovní výkony. Jedinečnost této značky proto lze nalézt ve spojení cíleného zaměření, kterému je podřízeno téměř vše, včetně designů a výroby produktů. Samotný název značky jednoznačně komunikuje tuto propozice a pevně věřím, že dokáže "nakopnout" aktivní lidi k překonávání vlastních cílů.

Na základě úspěšné registrace ochranné známky, kterou pro Vás zprostředkoval tým Trama, víme, že potřeba ochrany značky pro Vás rozhodně není žádnou novinkou. Jak jste se k tomuto kroku dostali a jaké důvody Vás vedly k rozhodnutí registrovat si ochrannou známku?

Vzhledem k dlouholetou praxi v "obchodě" jsem věděl, že duševní vlastnictví a jeho ochrana je znamení prestiže a zvedá hodnotu samotné značky. Proto jsem věděl hned od začátku, že si ji chci ochránit. Pro mě to byla samozřejmá součást snahy o založení úspěšné firmy.

Jak jste se dostali k týmu Trama? A čím si právě Trama získala Vaši důvěru?

K Trame jsem se dostal přes internet, kde jsem hledal vhodného partnera, který by uměl zařídit mou požadavek. Jejich web stránka, obsah, nabízené služby, reference mě ujistili, abych si dal registrovat známku právě přes ně.

Takto zpětně, jak hodnotíte spolupráci s týmem Trama?

Profesionální přístup, prozákaznickým orientace, přátelská komunikace, ochota najít to nejvhodnější řešení! A samozřejmě samotné zajištění registrace na profesionální úrovni.

Máte nějaké doporučení pro podnikatele, začínající ale i ty zkušené, kteří si přečtou tento rozhovor?

Každý, kdo věří v úspěch svého podnikání by měl zvažovat i ochranu svého know-how. Bohužel současná doba dává příležitosti i ne férovým praktikám, takže investice do ochranné známky je investice do svého byznysu, do svého "JA". Jak jsem již zmiňoval, není to jen ochrana, ale navyšování hodnoty a kreditu značky. Tak proč si i takto nezvýšit profit? 😊

Ján Búza
Ján Búza

Product Mind

Pomáhal škálovat portfoliové firmy pro VC fond

CEMS VŠE Praha

Chránit svou značku a myslet na její budoucnost můžete jednoduše s naším digitálním nástrojem trama™

Flowers